052-6070779

עו"ד ירושות

עו"ד ירושות

חוק הירושה חוקק ע"י הכנסת ה-5 בשנת 1965 ומסדיר את דיני הירושה, עריכת הצוואות, כולל צוואות הדדיות, וכן ניהול עיזבונות וכל הכרוך בכך. באופן טבעי חוק זה הוא הבסיס לכל פעולה של עו"ד ירושות, כלומר עורך דין מומחה בתחום זה. משרד עו"ד איתמר ארנסט מספק מגוון רחב של שירותים משפטיים, מתוך מחויבות למצוינות מקצועית והקפדה על יחס אישי.

הסעיפים המרכזיים בחוק הירושה עליהם מתבסס עו"ד ירושות

* סעיף 2 – סעיף המגדיר מי זוכה בירושה על פי דין או על פי צוואה.

* סעיף 3 – סעיף הקובע כי כשרים לירושה הם כל מי שהיו בחיים במועד המוות של המוריש, וגם מי שנולד תוך עד 300 ימים ממועד זה (אלא אם כן הוכח שההיריון החל רק לאחר המוות).

* סעיף 5 – על בסיס סעיף זה ניתן לפסול יורשים שגרמו במזיד למותו של המוריש (או שניסו לעשות זאת – אלא אם כן המוריש מחל להם באופן מפורש). עוד פסולים לירושה מי שהעלימו את הצוואה של המוריש או ניסו לזייף אחת כזו.

* סעיף 7 – כל יורש רשאי להעביר את חלקו בעיזבון או לשעבד אותו. כמו כן רשאים הנושים של היורשים לעקל את חלקם בעיזבון.

* סעיף 11 – סעיף המפרט את זכויות בן/בת הזוג בירושה על פי דין (כשאין צוואה): כל המיטלטלין (כלומר הרכוש שאינו קבוע) לרבות המכונית, וכן מחצית משאר העיזבון אם למוריש היו גם ילדים, או צאצאים לילדים שנפטרו או הורים. אם אין למוריש ילדים והורים, אבל יש אחים או הורי הורים, החלק של בן/בת הזוג בעיזבון הוא שני שליש. כשאין בכלל קרובי משפחה אחרים, בן/בת הזוג יורשים את מלוא העיזבון.

ליווי צמוד עד לקבלת התוצאה הרצויה

לצד הבקיאות המקצועית וההתעדכנות בפסיקות הרלוונטיות, עו"ד ירושות נדרש גם ליחס אישי לנוכח הרגישות שמאפיינת קונפליקטים סביב עריכת צוואות פרימיום וירושות. משרד עו"ד איתמר ארנסט מעניק ליווי, זמין וקשוב עד לקבלת התוצאה הרצויה, על בסיס ניסיון מצטבר של עשרות שנות פעילות בתחום.

עו"ד לענייני ירושה

עו"ד לענייני ירושה

צוואות וירושות הן תחום סבוך למדי, ויש לא מעט משפחות שהתפרקו עקב סכסוך סביב צוואה או ירושה. בהתאם השירות של עו"ד לענייני ירושה חייב להיות קודם כל מקצועי מאוד, ובנוסף, וחשוב לא פחות, להינתן גם במלוא הרגישות. השילוב הזה מאפיין את התנהלות משרד עו"ד איתמר ארנסט, שכבר רשם שלל הצלחות בתחום זה לאורך שנות פעילותו הרבות.

השירותים השונים שמעניק עו"ד לענייני ירושה

* עריכת צוואה פרימיום – עריכת צוואה פרימיום משלבת מעבר לרצונותיו של המצווה גם מנגנונים פעילים למניעת סכסוכים מיותרים במשפחה על פי כללי החוק והפסיקה העדכניים ביותר.

* התנגדות למתן צו ירושה / ביטול צו ירושה – במקרים שבהם הוגשה בקשה לצו ירושה אך בפועל קיימת צוואה, מגישים התנגדות למתן צו ירושה כדי שהוראות הצוואה הן אלו שיתקבלו בצו.

* התנגדות למתן צו קיום צוואה / ביטול צו קיום צוואה – כאשר מוגשת בקשה לקיום הצוואה לרשם הירושה או לבית הדין הרבני, ועולה טענה של צוואה פסולה, מגישים התנגדות לקיום הצוואה. העילות המקובלות למניעת קיומה של צוואה הן לחץ פסול על עורך הצוואה (לרבות השפעה לא הוגנת וכמובן איומים), סעיפים לא מוסריים (למשל התניית העברת חלק מהעיזבון לבת בתנאי שתתגרש) ואי כשירות לעריכת הצוואה במועד כתיבתה.

* עריכת הסכם לחלוקת עזבון בין יורשים – ניתן לערוך הסכם שמשקף את האינטרסים של היורשים או חלקם, ולקחת בחשבון גם שיקולי מיסוי רלוונטיים ולחלק את עזבון המנוח/ה באופן שונה מן הקבוע בצוואה או על פי חוק. את ההסכם יש לערוך בטרם חולק העזבון בפועל ליורשים בכדי להימנע מתשלום מיסים.

* ניהול עיזבון – במקרים מסוימים לאחר פטירת המוריש, היורשים מבקשים מבית המשפט מינוי מנהל עזבון באופן זמני או קבוע, בכדי לנהל את נכסי העזבון באופן המיטבי עבורם. בסיום ניהול וחלוקת נכסי העזבון, מנהל העזבון מסיים את תפקידו.

התנהלות אחראית במיוחד

השירותים השונים שמספק עו"ד לענייני ירושה נוגעים לא "רק" לעניינים כספיים אלא לסוגיות מהותיות וכאמור משפיעות במידה רבה על חיי המשפחה, כולל בנקודות זמן רגישות שלאחר מוות של אחד מבני המשפחה. בהתאם משרד עו"ד איתמר ארנסט מקפיד על התנהלות אחראית במיוחד, כולל התייחסות מעמיקה לכל פרט רלוונטי ומקסימום תשומת לב לכל פעולה. דגש נוסף הינו זמינות גבוהה, שכן ישנם מקרים – ובמיוחד כשכבר הוגשה בקשה למתן צו קיום צוואה או צו ירושה – שבהם נדרשת תגובה מהירה.

עו"ד ירושות
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support