הגעתם לגיל בו אתם מעוניינים לדאוג לדור הבא. בשלב זה יש לבוא ברגישות רבה תוך התייחסות לכלל המשפחה ולא רק לילדים אלא גם לנכדים ולנינים למי שזכה. הנה מספר עצות זהב שיעזרו לכם בגיבוש החלטה:
- יש לערוך רשימת נכסים ולוודא שהם רשומים על שמכם.
- במידה וירשתם נכס/רכוש בעבר האם הוא בר הורשה.
- יש לוודא כי במידה ואתם מעוניינים להתנות בצוואתכם את הירושה, עליכם להקפיד על ניסוח מדויק של התנאי בצוואה. כך לדוגמא ניתן להתנות עם היורש מה יעשה בירושתו ומתי יקבלה. לדוגמא: מסירת נכס ליורש כל עוד הוא רווק ובמידה והיורש יתחתן אזי יצטרך לחלק אותו בין שאר היורשים. כמובן שהוראה כזו יש לבצע, עם זאת חלוקה מחדש של הנכס מחויבת במס. זו דוגמא מדוע יש להזדקק לשרותיו של עו"ד מומחה בדיני צוואות וירושות.
- ואז עולה השאלה, האם לערוך צוואה? צוואה אישית? או צוואה הדדית? וכמה עולה הצוואה? האם זה בכלל משתלם? האם יש עורך דין מומלץ לצוואה למרות שאנו לא מכירים אותו? האם יש המלצה על עורך דין לעריכת צוואה או עריכת הסכם ממון?
- בשלב זה, של חייכם יתכן ואלו נישואים שניים שאז יש לבדוק את הסכמי הממון שבצעתם והאם קבלו תוקף של פסק דין בבית משפט. במידה ולא נערך הסכם ממון מומלץ להתייעץ ביחס לעריכת הסכם שכזה, ובמקביל לערוך צוואה שהולמת את ההסכם.
- בפגישת הייעוץ עם עוה"ד, יש להתייחס למכלול השיקולים העומדים בפניכם, כאמור לעיל, ולשקול תכנוני מס לגיטימיים כחוק, כגון העברה במתנה של נכס, במקום העברתו בירושה.
- במקרים כאלו מומלץ להפגש עם עו"ד מומחה בתחום לייעוץ לקראת עריכת הצוואה.